Hectische tweede dag in Energiewacht Tour

brand_lucinda_0410Zoals vooraf werd verwacht, eindigde ook de tweede dag van de Energiewacht Tour in een eindsprint en opnieuw was Kirsten Wild de rapste. De massasprint van een eerste groep van 29 rensters, onder wie ook Lucinda, kwam overigens niet zo automatisch tot stand. De etappe werd zeker in het tweede deel gekenmerkt door veel wind en dus veel waaiers. Zeker in de finale vielen er ook veel aanvallen te noteren, maar toch kwam het tot een sprint.

Lucinda probeerde het daarin nog even, maar ze kon niet goed voorin komen, waarna ze geen risico’s meer nam. Annemiek van Vleuten werd elfde en Lucinda veertiende. Alleen Roxane Knetemann redde het nog in de eerste groep. De resterende drie Raborensters (Iris Slappendel, Anna Knauer en Thalita de Jong) verloren ruim anderhalve minuut.

Volgens Lucinda was het een dag van opletten en wringen. “Het lag niet alleen aan de wind, dat het brak. Voornamelijk bij het plaatsje Bourtange was een smalle moeilijke passage. Daar ging het op een lint, waarna het vervolgens door de wind brak”, aldus de Nederlandse kampioene. “Ik heb zelf steeds in de eerste groep gezeten, maar zag geen enkele kans iets te proberen. In de sprint probeerde ik het even. Nou ja proberen….. Ik deed een poging tot… Maar het ging al zo hard en ik moest zo vaak opschuiven voor de sprint, dat het geen echte poging meer was.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search