Healthy Ageing Tour: Lucinda 2e in slotrit; eindzege Ellen van Dijk

Lucinda keek zondag voldaan terug op een goede week in de Healthy Ageing Tour, de Noordnederlandse etappekoers, die ze zelf al eens (2014) op haar naam wist te schrijven. Zelf reed ze een goede koers, wat ze zondag onderstreepte met een tweede plek in de massasprint van de slotetappe op het Duitse Waddeneiland Borkum. Lucinda eindigde bijvoorbeeld vlak voor de razendsnelle Deense wereldkampioene Amalie Dideriksen. Ploegmaat Ellen van Dijk won het eindklassement. Lucinda eindigde op de zevende plaats.

De laatste rit kende bijna hetzelfde scenario als voorgaande etappes in lijn. Een vroege ontsnapping. Controle van Team Sunweb. Steun van andere ploegen. En een samensmelting in de finale. Vervolgens nam Ellen van Dijk het heft in de laatste drie kilometer in handen. Enerzijds om zelf het gedrang voor te blijven en risico’s te vermijden. Anderzijds om Lucinda in een goede positie voor de massasprint te lanceren.

“Ik was helaas te moe om als eerste door de bocht te kunnen”, bekende Lucinda. “Maar kon nog wel mooi als tweede de bocht uitkomen. Dat hield ik vast tot de streep. Het verschil met Moberg was een fietslengte en mijn voorsprong op Amalie heel nipt, maar voldoende voor de tweede plek. Dus nog mooi resultaat voor mij.”

Over de afgelopen dagen was ze kort maar krachtig: “Schitterend hoe de ploeg de hele week heeft gereden. Onwijs sterk. Vandaag was de controle ook goed. We hebben de hele dag de aanval van drie rensters gecontroleerd. Ellen en ik moesten wel een paar keer regisseren om te voorkomen dat de aanvalsters te snel werd ingerekend. In de finale ging het ineens snel, zoals gehoopt. Ik ben content over hoe het met mij is gegaan deze week. Nu een tijdje geen wedstrijden voor mij. Volgens planning pas weer in het internationale peloton in de Tour of Californië.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search