Healthy Ageing Tour: Gele trui blijft in de ploeg

De langste etappe van de Healthy Ageing Tour was een lastige voor Team Sunweb, de ploeg van Lucinda. De gele trui van Ellen van Dijk wankelde niet, maar het team moest wel in actie komen bij een grote ontsnapping toen het verschil was gegroeid tot vijf minuten. Het werd voornamelijk door het werk van de ploeg van Lucinda toch een massasprint. Daarin loodste haar team Ellen van Dijk naar een keurige twaalfde plaats. Zij versterkte daardoor de leiding. Lisa Brennauer won. Lucinda werd twaalfde en ze bleef zevende in het klassement.

De rit brak al snel open door een vroege aanval van drie voor het klassement ongevaarlijke rensters. Omdat nogal wat rensters de oversteek maakten, groeide dat groepje snel uit tot een grotere en dus gevaarlijkere formatie. Het verschil werd vijf minuten en dat was het sein voor Team Sunweb de achtervolging in te zetten. “Dat was wel een groot verschil. Voordeel was dat de aanvalsters de boniseconden wegkaapten, maar wij moesten toch onze verantwoordelijkheid nemen”, vond Lucinda.

De ploeg pakte het goed op. Al was het niet gemakkelijk. Op stukken met zijwind wilden ook andere rensters een plekje zoeken in de waaier en werd het soms duwen en trekken. In de finale werd het verschil met de kopgroep ineens heel snel kleiner. Boels Dolmans zag kansen in de sprint en ging volop meedoen aan de achtervolging. Dus kwam er toch nog een massasprint.

Ellen van Dijk positioneerde zich prima en met hulp van Lucinda en op het laatste stuk een ijzersterke Floortje Mackaij kon de klassementsleidster naar de derde plaats sprinten. Goed voor bonificatieseconden. Lucinda was er content over. “Ik voelde me zelf ook erg goed en heb mijn werk goed kunnen doen. Nog twee dagen te gaan en we staan er prima voor met het geel van Ellen.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search