Healthy Ageing Tour: Eindzege weer een stapje dichterbij

Met nog maar een dag te gaan, op het Duitse Waddeneiland Borkum, komt de eindzege in de Healthy Ageing Tour steeds dichterbij voor Team Sunweb, de ploeg van Lucinda. Zaterdag slaagde het team er op knappe wijze in de koers onder controle te houden, waardoor Ellen van Dijk in het geel bleef. Ze heeft de leiderstrui al vanaf de eerste dag in handen. Chantal Blaak won de sprint van een kopgroep van zeven met een kleine voorsprong op het peloton met daarin onder anderen Lucinda en Ellen van Dijk.

Het was andermaal een levendige koers waarin de jonge formatie van Team Sunweb door de concurrentie fiks onder druk werd gezet, maar Lucinda en haar ploegmaats gaven geen krimp. “De meiden hebben onwijs goed gereden”, vond wegkapitein Lucinda. “Erg knap zo bijna heel de dag op kop.”

Halverwege werd het even gevaarlijk toen een grote groep met onder anderen Amy Pieters op avontuur ging. Floortje Mackay was mee gesprongen en dat was goed. De andere rensters van Team Sunweb zetten de achtervolging in. Dat ging ook goed, want gevaarlijke klant Pieters werd weer teruggehaald.

Daarna was er weer een nieuwe aanval van Boels Dolmans met Chantal Blaak. “Chantal is iets minder gevaarlijk voor het klassement, dus dat was nog redelijk goed te controleren. We wilden haar wel niet al teveel ruimte geven, want dan kan Boels zondag nog een pion uitspelen en onze opzet is uiteindelijk ook goed gelukt. Zondag de laatste dag. We zijn vol gemotiveerd om nog een dag te knallen voor de trui van Ellen. We willen dit natuurlijk niet meer uit handen geven.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search