Healthy Ageing Tour: Dubbel gevoel Lucinda na eerste twee ritten

Lucinda heeft in het verleden met etappezeges en de eindoverwinning in 2014 grote successen geboekt in de Energie Wachttoer. Woensdag startte ze weer prima in de ronde in Noord-Nederland, die met ingang van dit jaar Healthy Ageing Tour heet. Ze werd in de ochtenduren twaalfde in de door haar ploeggenote Ellen van Dijk gewonnen openingstijdrit. In de middaguren maakte ze deel uit van een kopgroep van 14 rensters en daardoor klom ze naar de zevende plek in het klassement. Amy Pieters won die etappe.

Toch had ze na de finish van de tweede rit van de dag een dubbel gevoel. In het elitegroepje met onder anderen ook Ellen van Dijk waren snelle sprintsters present, maar de finish met een haakse bocht op vijftig meter van de streep leek ideaal voor durfal en bochtenspecialist Lucinda. Het ging echter mis in de aanloop naar de laatste kilometer. Team Sunweb was met vier rensters vertegenwoordigd in de kopgroep, maar ze verloren de controle. Daardoor kon Amy Pieters wegkomen en winnen.

Lucinda baalde, maar was ook enigszins tevreden gezien de leiderstrui voor Ellen van Dijk: “We zaten met vieren voorin. Dat was natuurlijk goed. De aankomst was echt iets voor mij, dus daar zouden we ook voor gaan. Maar in de laatste drie, vier kilometer begon Boels aan te vallen. Hierbij verloren wij de controle. Maar uiteraard is de gele trui belangrijker dan de etappe dus heb ik er alles aan gedaan om het gat met Amy Pieters zo klein mogelijk te maken. Dat is goed gelukt, want Ellen staat gelukkig nog ruim aan de leiding.”

Redelijke tijdrit
In de ochtenduren reed Lucinda een redelijke tijdrit. Ze werd twaalfde in een discipline die niet helemaal de hare is. “Het was een prima tijdrit, al had het wel iets stabieler gekund”, constateerde ze zelf. Het verschil met specialiste Ellen van Dijk bedroeg meer dan een minuut, maar de kloof met de rest was stukken kleiner, want Van Dijk stak met kop en schouders boven iedereen uit.

In de volgende middagetappe was de slag snel gemaakt, toen het al vroeg op de kant ging. Lucinda zat met haar ploeggenotes in de goede waaier. Alles zag er goed uit tot Team Sunweb in de diepe finale zich beet liet nemen door Boels. Lucinda: “Erg balen dat we in dat laatste stuk ons in deze positie lieten duwen. Maar goed, van leren en door. Morgen een ploegentijdrit. Knokken voor het geel van Ellen.”

Foto Dion Kerckhoffs | Cor Vos

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search