‘Had ik maar elke koers zulke beentjes’

Lucinda heeft het Zweedse lange weekend met twee Wereldbekerkoersen zondag afgesloten met de negende plaats in de wegwedstrijd van de Open Suede Vargarda. Chantal Blaak won de voorlaatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Zij klopte haar medevluchters Amy Pieters en Lucinda’s ploeggenote Roxane Knetemann in de sprint. Lucinda stapte na afloop met een goed gevoel van de fiets. Goede benen, sterke koers, maar daarom eigenlijk wel een te lage klassering.

“Had ik maar elke koers zulke beentjes  ik reed lekker, maar met mijn kop.” Ze maakte lange tijd deel uit van een kopgroep, maar ze besloot daarin niet direct al haar kruit te verschieten. Lucinda: “In de kopgroep was er niemand die echt volle bak ging. Ik hoopte dat uiteindelijk de sterksten uit het peloton zouden oversteken maar dat gebeurde niet dus kwam er nog een aanzienlijke groep terug.”

In de finale trok de ploeg van Lucinda conform gemaakte afspraken ferm aan de bel. Zij dus ook. Maar Lucinda lukte het niet meer een gat te slaan. Wel zorgde ze er mede voor dat de koers in de stromende regen steeds harder werd. Met succes. Eerst raakte Annemiek van Vleuten weg in een groepje van drie. Toen dat trio was teruggepakt nam Roxane Knetemann initiatief. Zij kreeg Chantal Blaak en Amy Pieters. In de laatste paar honderd meter kwam Roxane ket wat handigheid te kort om er meer uit te slepen dan de niet onverdienstelijke derde plaats.

“Uiteindelijk nog een mooi sprintje voor mijn doen”, vond Lucinda. “Al hoop je met zulke goede benen toch stiekem op meer want een volgende koers kan het altijd weer minder zijn.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search