(Giro) Lucinda heeft vrede met verlies van roze trui

Echt heel verrassend was het niet, het verlies van de roze trui. Ook Lucinda hield er voorzichtig al rekening mee. Maar desalniettemin deed het natuurlijk wel pijn. Lucinda kon net niet mee toen op de voorlaatste klim het tempo omhoog ging, Uiteindelijk groeide het gat tot 1:47. Ze zakte daardoor naar de 9e plek in het klassement. Lucinda behield wel de puntentrui, waardoor ze nog steeds geen seconde heeft rond gereden met de nationale driekleur. Megan Guarnier sloeg zondag een dubbelslag. Lucinda’s ploeggenote Anna van der Breggen werd zowel 2e in de daguitslag als in het klassement.

“Ik wist vooraf dat het vandaag moeilijk zou worden”, gaf Lucinda na afloop toe. “Maar uiteraard kijken wij als ploeg vooruit. We willen de trui aan het einde hebben.” Ze maakte onderweg nochtans wel werk van de tussensprints. Lucinda veroverde zo acht seconden. “We wisten vooraf niet hoe het op de beklimmingen zou lopen, dus leek het me wel handig voor die bonisprints te gaan.”

Toch kwam er een moment waarop het tempo flink omhoog ging. Het was Lucinda’s eigen ploeg, die het verschil ging maken. Lucinda: “Er kwam een moment waarop we als ploeg iets moois konden proberen. Uiteraard probeerde ik te volgen, maar dat was te hoog gegrepen. Maar goed, ik ga nu nog wel aan de leiding in het puntenklassement. Niet alles is verloren.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search