Goede rentree Lucinda in Durngo-Durango

brand_lucinda_0420Lucinda heeft dinsdag na een iets langere rustperiode dan vooraf gepland een meer dan redelijke rentree gemaakt in de zware Spaanse eendagswedstrijd Durango-Durango. Ze kon nog geen rol van betekenis spelen in de strijd om de prijzen, maar ging redelijk bergop en kon na afloop constateren dat ze ‘fris was, maar nog spanning op de benen miste’.  Haar ploeggenote Marianne Vos boekte haar zevende overwinning op rij en vierde zege in Durango. Vos klopte Lizzie Armitstead en Emma Johansson in de sprint. Een tweede Raborenster, Anna van der Breggen, werd vierde.

De finale met twee beklimmingen van vijf kilometer lengte werd zozeer gevreesd, dat er in de tachtig kilometer lange aanloop vrij weinig gebeurde. Op de eerste klim in de finale ging het echter wel los. Lucinda kon aanvankelijk goed volgen. “Ik zat aan het begin goed van voren, maar toen ze ging versnellen, kon ik direct niet mee. Precies wat ik vreesde, wel frisse benen, maar geen spanning op de spieren. Maar in de tweede groep kon ik goed bij blijven.”

In die tweede groep werd op de top en in de volgende afdaling niet echt flink door gereden, waardoor de groep nog flink aangroeide. Op de laatste klim kwamen de achtervolgers niet meer dichter bij de groepjes vooraan, met daarin drie Raborensters (Vos, De Jong en Van Vleuten). Lucinda sprintte nog wel mee, al was de klassering dinsdag minder van belang dan het gevoel, wat eigenlijk best wel goed was. Donderdag staat Lucinda ook in Spanje met de ploeg aan de start van de vierdaagse etappekoers Emakumeen Bira.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search