Goede race Lucinda in Superprestige Diegem

Lucinda kent tot nu toe een stabiel winterseizoen. Dat was vrijdagavond in Diegem bij de Superprestige cross al niet anders. Ze reed goed, maakte lang deel uit van de kopgroep en had in de laatste ronde nog uitzichten op het podium. Ze kwam uiteindelijk net tekort, maar de vierde plaats zorgde voor een tevreden gezicht. Marianne Vos won na een indrukwekkende versnelling in de voorlaatste passage van de zandbak.

Het liep van meet af aan goed voor Lucinda, die zelf na afloop sprak over een ‘goede cross’. “Ik zat wel lekker in de wedstrijd. De eerste twee rondes in de kopgroep. Maar ik ontdekte ook weer, dat ik toch nog wat moeite heb om in een groepje te rijden. Ik kom daarbij in deze discipline toch nog wat ervaring te kort. Met als gevolg, dat ik onnodige foutjes maak. Dat is jammer, want anders zit er nog veel meer in.”

Toch leek het nog goed te lopen, want op de snelle omloop had Lucinda op sommige stroken ook voordelen. Bij het ingaan van de laatste ronde had ze nog uitzicht op de derde plaats, maar ze maakte toch nog teveel foutjes om daar alsnog aanspraak op te kunnen maken. Maar tevredenheid overheerste. Lucinda: “Ik heb een mooie wedstrijd gereden en ben heel content met mijn prestatie.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search