Goed rijden in Gelderland levert te weinig op

brand_lucinda_0420Het Rabo Liv Team én Lucinda toonden zich Eerste Paasdag goed in de Ronde van Gelderland. De ploeg brak na zeventig kilometer de koers open en zorgde voor veel strijd in de finale. Helaas slaagde het team er niet om de supersnelle Kirsten Wild kwijt te raken. Met Wild naar de finish rijden, is bij voorbaat bijna een verloren koers. Ondanks een regen van aanvallen, ook van Lucinda won Wild, met overmacht. Lucinda werd in de laatste vijf kilometer opgehouden door een val van een Australische renster. Ze kwam op een gaatje en moest genoegen nemen met de 14e plek.

“Het was een ronde van waaiers en het werd daardoor best een enerverende koers”, concludeerde Lucinda na een zware middag. Haar ploeg gooide na zeventig kilometer langs de boorden van de IJssel het peloton op de kant. Een groep van twintig rensters zonderde zich af en daarbij waren nog vijf Raborensters, onder wie natuurlijk Lucinda. Alleen Iris Slappendel ontbrak. Zij was intussen ziek in de volgwagen gestapt.

Lucinda: “Het zag er voor ons in de kopgroep goed uit, maar Kirsten Wild was er ook bij en we moesten van haar zien af te komen. We zijn vroeg gaan aanvallen, maar het lukte niet.” Wild hield stand. Aanvankelijk nog gesteund door Lucy Garner en Willeke Knol, maar nadat die ploegmaats door het bombardement van aanvallen door de Raborensters waren afgehaakt, bleek Wild alleen ook veel op te kunnen knappen. Ze counterde bijvoorbeeld knap een felle aanval van Lucinda.

Lucinda: “Helaas kon ik vijf kilometer voor de finish een schuiver van een Australische renster voor me niet meer ontwijken. Ik kwam op een gaatje en dat kreeg ik niet meer dicht. Jammer, want ik zat goed in de wedstrijd. Ook al was ik intussen goed kapot.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search