Goed optreden Lucinda op NK veldrijden

nk_cross_0111Lucinda heeft een goede NK-campagne achter de rug. In Veldhoven werd ze in de door Marianne Vos beheerste titelstrijd veldrijden uiteindelijk vijfde. Mogelijk had er nog meer in gezeten, want de kloof met nummer vier Sanne van Paassen was gering, maar Lucinda kende in tegenstelling tot andere crosses in Veldhoven geen goede start. Ze raakte daarna in een strijd verwikkeld rond de vijfde plaats met ploeggenote Anna van der Breggen. Die ze uiteindelijk duidelijk in haar voordeel besliste.

Na de matige start raakte Lucinda niet in paniek. “Ik heb geprobeerd een ritme te vinden en me niet over de kop te fietsen. Ik wilde ook profiteren van mijn loopkwaliteiten. Tot halverwege de race was het steeds stuivertje wisselen met Anna, maar op een loopstuk kon ik een gaatje slaan. Daarna bleek ik ineens in te lopen op Sanne van Paassen. In de laatste ronde kon ik haar zien fietsen en toen heb ik alles gegeven om haar te pakken.”

Het werd in de slotronde nog erg spannend. Lucinda naderde snel op de nummer vier. Op een loopstrook kwam ze weer in haar wiel, maar daarna sprintte Sanne alsnog weg. Een vijfde plek is desondanks een mooie klassering op een parcours, dat helemaal klaar leek te zijn voor echte specialistes. Zoals Marianne Vos en Sabrina Stultiens, die een en drie werden.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search