Goed begonnen dag eindigt in modderbad

modderbad_haagland3_0309Omloop van het Hageland is zondag voor Lucinda in mineur geëindigd. Ze gaf op na een tweede zware val, waarbij ze zelfs in een sloot terecht kwam en een ongewild modderbad moest nemen. De dag was wel nog zo goed begonnen. Ze had prima benen, zat goed voorin en de vooruitzichten voor een mooie uitslag leken optimaal. Tot de eerste valpartij op notabene een cruciaal moment. Toen alles weer goed leek, kreeg ze zomaar een nat pak. Ze liep daarbij gelukkig geen al te ernstige verwondingen op. Elizabeth Armitstead won de koers. Thalita de Jong werd 4e.

Lucinda reageerde zoals gewoonlijk bij tegenslag professioneel en nuchter. “Ik had goede benen en zat samen met mijn ploeggenoten goed van voren in de aanloop naar de eerste kasseienklim. Tot er gevallen werd. Ik kon er niet meer omheen en daar lag ik. Onder op een stapel met een stuk of drie rensters bovenop me. Ik had wel wat last, maar na een fietswissel kon ik verder en met behulp van de karavaan kreeg ik een tijdje later weer aansluiting.”

Maar daarmee had ze de ‘gifbeker’ van deze koers nog niet leeg gedronken. In het derde plaatselijke rondje zat ze op een ongunstige plek. Weer werd er voor haar gevallen. Ze dacht er omheen te kunnen manoeuvreren, maar de strook was te smal en ze belandde pardoes in de modder van een sloot langs de weg. “Daarna heb ik het maar voor gezien gehouden. Ik baal er echt van, niet omdat vallen niet echt lekker is, maar vooral omdat ik echt lekker reed. En dan lig je iedere keer op de grond of zelfs te zwemmen. Hopelijk herstelt alles vlot en sta ik er met de komende wereldbekerwedstrijden weer. En dan hopelijk met dezelfde goede benen.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search