(Giro) Zware etappe zonder schade door gekomen

De rit van donderdag verliep eigenlijk best redelijk voor Team Sunweb, maar aan het einde van de etappe stond de ploeg ondanks goede rollen voor Lucinda, Sabrina Stultiens, Floortje Mackaij en Coryn Rivera toch weer met lege handen. Een groep van dertien onder wie Sabrina sprintte om de winst. De Spaanse Sheyla Guttierez won. Sabrina werd 6e. Anna van der Breggen bleef leider. Lucinda staat 12e.

In de etappe was het aanvalsspook al vroeg wakker. Het rommelde in het peloton maar toch duurde het nog lang voor een groep kon weg glippen. Dat lukte uiteindelijk dertien rensters onder wie Lucinda’s ploeggenote Sabrina Stultiens. “Dat was goed natuurlijk. Sabrina reed in eerdere etappes ook al goed”, vond Lucinda. “Maar gezien de omvang van de kopgroep was het uiteraard mooier geweest wanneer we twee rensters mee hadden.”

Veel energie
Op de zwaarste klim van de dag begon Lucinda te ver van achteren. Ze moest veel energie aanspreken om weer vooraan terug te keren, maar toen het echt steil werd, moest ze passen. In de afdaling kwam ze toch weer snel terug. Op het vlakke viel het helemaal stil en daardoor konden ook Floortje Mackaij en Coryn Rivera terugkeren. Dat laatste was goed, omdat in de groep van Sabrina meerdere snelle rensters een plek hadden.

Lucinda: “Dus besloten we toch vol te achtervolgen om een sprint voor Coryn te krijgen. Twintig kilometer achtervolging was onwijs zwaar. Floortje was eigenlijk al op en naast Astana waren er geen ploegen geïnteresseerd. Uiteindelijk kwamen we driekwart minuut tekort.” In de sprint van de kopgroep leek Sabrina aanvankelijk goed mee te gaan, maar anderen waren gewoon te rap.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search