(Giro) Team Sunweb grijpt nipt naast eerste etappezege

De fles champagne kon woensdag helaas weer in de koeling van de Team Sunweb bus blijven. Coryn Rivera was er in de massasprint van de 6e etappe van de Giro erg dichtbij, maar de Amerikaanse werd nipt tweede achter Lotta Lepistö. Lucinda kon een goede leadout voor Rivera neerleggen, maar net niet goed genoeg. In het klassement veranderde niks. Anna van der Breggen bleef aan de leiding. Lucinda bleef 11e. Haar ploeggenotes Sabrina Stultiens en Floortje Mackaij handhaafden zich als 12e en 13e. De laatste is nog steeds beste jongere.

De etappe bestond uit vier rondjes van ongeveer 29 kilometer. Daarin kwam het peloton steeds twee niet bijster zware klimmetjes tegen. De laatste van de twee lag op vier kilometer van de finish. Op alle beklimmingen tot de slotronde gebeurde weinig. Iedereen kon dan ook makkelijk volgen. Team Sunweb had het plan om op de allerlaatste klim vol gas te geven, maar dat was niet nodig omdat klassementsleidster Anna van der Breggen haar verantwoordelijkheid nam.

Lucinda, Coryn Rivera en Floortje Mackaij konden goed volgen. In de afdaling schoven Lucinda en Coryn op naar voren, maar Floortje Mackaij kon helaas niet aanhaken. “Voor de leadout was dat natuurlijk nog perfecter geweest”, merkte Lucinda later op. Lucinda bleef zodoende als enige gangmaker over. “Ik moest timen en ik ging op een goede 450 meter van de finish misschien net wat te vroeg. Dus we zaten super, maar ik kon Coryn net niet ver genoeg brengen om de winst te pakken.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search