(Giro) Team Sunweb attent in waaieretappe; Coryn Rivera 3e

Ritwinst zat er nog net niet in, maar de ploeg van Lucinda, Team Sunweb, kwam maandag in de massasprint van de 4e etappe van de Giro wel beter uit de verf dan eerder deze ronde. Het treintje van sprintkanon Coryn Rivera draaide goed, maar de timing was nog niet perfect. Toch sleepte Rivera er een derde plek uit. Jolien D’hoore won. Anna van der Breggen bleef leidster. Annemiek van Vleuten verloor bijna twee minuten door waaiervorming. Lucinda en vrijwel al haar ploeggenoten finishten in de eerste groep.

Opnieuw was het een etappe met een hoge gemiddelde snelheid. Ontsnappingen hadden bij voorbaat eigenlijk geen kans van slagen. Met nog veertig kilometer te gaan trokken WM3 en Boels-Dolmans het peloton op de kant en dat brak ook. Favoriete Annemiek van Vleuten was het grootste slachtoffer. Ze belandde in de tweede groep en verloor twee minuten.

Team Sunweb was wel attent en alle vijf rensters zaten vooraan. Lucinda zag aanvankelijk niet het gevaar van waaiers, omdat de wind teveel van voren kwam. Het peloton brak toch en Lucinda zat goed. Omdat Annemiek de slag had gemist, werd het tempo enorm opgetrokken. De groep dook met snelheden van rond de vijftig per uur de finale in.

‘Veel mogelijk’
Lucinda: “De laatste zeven kilometer hebben wij ons als ploeg verzameld om ons klaar te maken voor de leadout voor Coryn. Het goede was dat we nu wel de ruimte zochten en de leiding konden nemen, alleen wat jammer was, is dat de timing te vroeg was.” Daardoor kon de ploeg net niet als eerste de laatste twee belangrijke rotondes nemen. Coryn Rivera moest vervolgens van ver komen. “Als je dat ziet en dat ze daarna toch nog derde wordt, weet je dat er veel meer mogelijk is”, vond Lucinda.

Dinsdag staat een lastige tijdrit op het programma. Lucinda, die inmiddels mooi achtste staat in het klassement, kijkt er naar uit. Ze is geen superspecialiste, maar de vorm is goed.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search