Giro super geslaagd voor Lucinda en de ploeg

De Giro zit er op. De meest succesvolle ooit voor Lucinda. Ze won twee etappes en werd tweemaal tweede. Ze droeg een dag de roze trui en enkele dagen de puntentrui. In het algemeen klassement werd ze 14e en in het puntenklassement 3e. Lucinda maakte bovendien deel uit van een zeer succesvol Rabo Liv Team. Anna van der Breggen won de ronde en Kasia Niewiadoma het jongerenklassement. De ploeg won bovendien vier etappes, inclusief de twee van Lucinda.

Lucinda maakte haar rol als wegkapitein helemaal waar. Op de laatste dag speelde ze bij het verdedigen van het roze andermaal een waardevolle rol. In de aanloop naar de slotklim op 1400 meter hoogte hield ze Anna van der Breggen en Kasia Niewiadoma goed van voren. Van der Breggen werd in de klim vervolgens gesteund door Niewiadoma en wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot. In de slotkilometers klaarde Anna zelf de klus.

Val Roxane
In het eerste deel van de etappe marcheerde alles goed. Al raakte de ploeg wel na zeven kilometer Roxane Knetemann kwijt. Rox was betrokken bij een grote valpartij en onderzoek in een Italiaans ziekenhuis wees uit, dat ze haar rechter bovenarm op drie plekken heeft gebroken. “Super balen over wat Rox is overkomen, want ze reed deze ronde zo verdomd goed”, constateerde Lucinda.

Ondanks de pech voor Roxane was de ploeg sterk en veerkrachtig. Lucinda: “Iedereen zat super in de wedstrijd vandaag. Hoog tempo veel aanvallen maar altijd was er iemand van ons bij betrokken. Je voelde gewoon die spirit bij iedereen om nog één dag te knallen voor een gaaf resultaat.”

Lucinda kon zoals gezegd in de aanloop naar de beklimming veel goed werk doen, maar op de klim zelf ging het licht snel uit. “Er werd vanaf de voet vol gas gegeven en daar had ik moeite mee. Ik moest de groep laten gaan, maar vond het toen ook wel prima. Ik had gedaan wat moest. Toen verder rustig omhoog gefietst op weg naar het goede nieuws van Anna. Persoonlijk heb ik een super giro gehad, met veel goede resultaten. Mooie herinneringen voor later.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search