(Giro) Sprinttrein Team Sunweb vroeg ontregeld

De verjaardag van Lucinda (28) is zondag in de derde Giro-etappe niet opgefleurd met een leuk succes van haarzelf of de ploeg. In de verwachtte massasprint mislukte eerst een poging om sprintster Coryn Rivera goed af te zetten en daarna slaagde een wanhoopspoging van Lucinda zelf helaas niet. De Britse Hannah Barnes won de rit. Anna van der Breggen bleef leidster.

De derde etappe was een snelle met veel aanvallen en één lastig obstakel, een korte maar steile klim van tweede categorie. Veel ploegen hielden daar rekening met een slag, dus de klimsters en klassementsrensters werden massaal vooraan afgezet. Van Team Sunweb begonnen Lucinda, Sabrina Stultiens en Coryn Rivera goed vooraan. Lucinda kon als enige mee met de toppers toen het tempo werd opgeschroefd.

Lucinda: “Maar niemand in onze kopgroep voelde de noodzaak om vol door te rijden, dus in de afdaling en de vallei daarna kwamen de anderen weer terug. Sabrina en Coryn sloten als een van de eersten aan. Later vonden ook Floortje Mackaij en Rozanne Slik vooraan weer een plek.”

Alles-of-niks poging
In de laatste twintig kilometer was het tempo andermaal hoog maar gebeurde er verder weinig meer. Team Sunweb besloot de ‘kaart’ Coryn Rivera te trekken, maar de trein kon zich niet goed handhaven in het gedrang. Lucinda besloot vervolgens zelf op de laatste rotonde in het alles-of-niks poging op te schuiven, wat ook lukte want ze kwam uit in het wiel van de latere ritwinnares Barnes. “Maar ik had niet meer de benen voor de versnelling, die nodig was om naast haar te komen dus iedereen kwam er overheen”, treurde Lucinda.

Ze blijft desondanks tevreden over hoe de Giro op dit moment voor haar marcheert. “Jammer maar ik ben wel tevreden over hoe ik rijd en weer wat goede leermomenten voor de komende dagen met onze sprinttrein.” Er viel ook nog iets om over te treuren, want met Molly Weaver raakte de ploeg een nuttige kracht kwijt. Weaver reed achteraan lek, maar de organisatie had verzuimd neutrale wagens of motoren ter beschikking te stellen. Er bleef haar vervolgens geen andere keuze dan plaats nemen in de bezemwagen.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search