(Giro) Slechte wegen op 3e dag, veiligheid voor alles

brand_0706Geen nieuw etappesucces zondag voor de ploeg van Lucinda in de Giro Rosa. Marianne Vos werd na een moeilijke etappe over slechte wegen in een sprint van een grote groep nipt geklopt door haar eeuwige sprintconcurrente Giorgia Bronzini. Lucinda eindigde op vijf seconden in een tweede groep als 23e. Vos versterkte haar leidende positie in het algemeen klassement door veroverde bonificaties.

Lucinda vond het maar niks, de tweede etappe. Het parcours was soms bijna niet te doen, zo slecht waren de wegen. “De Giro is altijd lastig, maar als ze dit jaar allemaal van dit soort rondjes en wegen hebben. Pffff. De koers vloog daardoor wel voorbij, want iedereen wilde wel voor de veiligheid vooraan zitten.”

De ploeg koos dan ook voor veiligheid. “We besloten niet voor de sprint te gaan, maar voor de veiligheid dit keer. Maar het belangrijkste was natuurlijk om onze klassementsrensters vooraan te houden. In de laatste vijftien kilometer was ik samen met Anna van der Breggen betrokken bij een valpartij. We moesten direct fel in de achtervolging.” Lucinda kwam nog redelijk uit in de tweede groep op vijf seconden. Anna verloor helaas twaalf kostbare seconden. Maandag is de eerste aankomst bergop, op 700 meter hoogte.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search