(Giro) Schakelfoutje kost Lucinda mogelijk roze

Ze strandde op minder dan een seconde van het roze. Maar de tweede plek van Lucinda in de proloog van de Giro Rosa vrijdagavond was desondanks een prachtige prestatie. Haar voormalige ploeggenote Annemiek van Vleuten was een fractie sneller. Lucinda hield op haar beurt de huidige ploeggenotes Roxane Knetemann en Anna van der Breggen weer een fractie achter zich. Lucinda mag zaterdag in de paarse puntentrui starten.

Ze had nochtans een dubbel gevoel na de proloog. Een goed gevoel, goed gereden en een mooie tweede plaats. Maar ook de wetenschap dat ze wellicht door een eigen fout net naast de roze trui heeft gegrepen. Lucinda: “Ik maakte een schakelfoutje voor de eerste haarspeldbocht en daardoor stond ik iets te zwaar. Dat was jammer en dom, maar ik ben uiteindelijk toch blij met dit resultaat. Het gevoel was weer heel goed.”

Ploegleider Koos Moerenhout wilde niet zo ver gaan, dat de schakelfout funest is geweest voor het roze. “Als het verschil zo klein is, heb je altijd het idee ‘misschien heb ik het daar of daar laten liggen.’ Ik begrijp Lucinda wel. Zeker met deze kleine verschillen. Maar je weet niet of anderen ook foutjes hebben gemaakt. Lucinda moet heel blij zijn met deze prestatie, want het was top.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search