(Giro Rosa) ‘Verschrikkelijke etappe’ stemt Lucinda niet vrolijk

De tweede bergetappe op rij in de Giro Rosa was donderdag voor Lucinda een loodzware opgave. Na een nog goede start moest ze op de tweede klim van  de dag passen. Daarna volgde een lange en zware strijd om te overleven. Ze kwam uiteindelijk op tijd binnen en is blij, dat de bergen er nu op zitten in de Giro. Evelyn Stevens boekte haar tweede ritzege. Anna van der Breggen werd derde en Megan Guarnier veroverde de roze trui.

Lucinda baalt, dat ze deze Giro Rosa de vorm mist van vorig jaar toen ze zo’n prachtige ronde reed, maar het is niet ander. Ze probeert er nog het beste van te maken en dat gaat met pieken en dalen. Donderdag was een dal in een loodzware bergrit, waarin ze uiteindelijk weinig te zoeken had. “By far the verschrikkelijkste etappe”, mopperde Lucinda na een lange en loodzware dag.

Lucinda: “Wat was het ontzettend zwaar. In het begin dacht ik nog ‘nou dat gaat goed en ik zal wel een mooie groep vinden. Maar op de tweede klim ging mijn groepje echt te hard. Vooral omdat ik wist wat er nog ging komen. Uiteindelijk heel veel met Julia Soek gereden en in de laatste afdaling raapten we nog een Spaanse op. Toen nog 50 kilometer met zijn drieën met de wind tegen. We waren allemaal helemaal naar de kloten en toen moesten we nog eens 9 kilometer omhoog.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search