(Giro Rosa) Nieuwe sprintkansen zitten er niet in voor Lucinda

Woensdag gaat het echt beginnen in de Giro Rosa met een etappe over de fameuze Mortirolo, een col waaraan Lucinda goede herinneringen bewaart. De vierde etappe kende niet zo’n obstakel. Het was met 98 kilometer de kortste en ook de vlakste rit van de ronde. Het peloton werkte de rit in sneltreinvaart af. Gemiddeld meer dan 48 kilometer per uur. Aanvallen hadden geen enkele zin. Het werd dus een massasprint. Dit keer won Tiffany Cromwell. Lucinda werd 22ste.

“Op een gegeven moment ben ik gestopt met tellen hoe vaak we hebben geprobeerd om weg te komen”, stelde Lucinda na de hectische laatste ‘gemakkelijke’ rit van de Giro. Telkens was er wel weer een ander ploegje, dat het gat dicht reed. Een massasprint was dit keer gewoon onvermijdelijk. Maar deze was nog veel chaotischer dan gisteren.”

Tot twee kilometer van de meet zat Lucinda in een uitstekende positie. “Het ging super, maar toen raakte ik meermaals opgesloten. Duwen en trekken. Niet normaal meer. En ook meerdere sprintjes naar goede posities. Probeerde Tiffany nog te volgen, maar vlak voor mij sloot het gaatje net. Toen liet ik het lopen. Weer goed herstellen nu, want morgen wordt een lange en zware dag.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search