(Giro Rosa) Mooi slot voor ploeg Lucinda

De Giro Rosa zit er op. Voor wel het Rabo Liv Team als Lucinda niet zo’n succesvolle editie als in de afgelopen jaren. Anna van der Breggen, de winnares van 2015, moest de eindzege aan Megan Guarnier laten. Anna haalde nog wel het podium, derde. Kasia Niewiadoma won de jongerentrui. Thalita de Jong voorkwam op de laatste dag met een indrukwekkend nummer dat de ploeg zonder ritwinst naar huis kon. Lucinda speelde ook nog een rol op de laatste dag, maar ze had pech met passiviteit van andere rensters in haar aanvalsgroep.

Thalita de Jong maakte deel uit van een vroege aanval van negen rensters. Lucinda belandde in een tweede groep van zes, maar daarin was de samenwerking door de onwil van een paar anderen ver te zoeken. “Jammer dat we niet net voor het peloton uit konden blijven voor de slotklim”, concludeerde Lucinda. Nu kelderden de kansen, waarna Lucinda niet langer meer aandrong.

Haar Giro was wisselend. Een topsucces zoals vorig jaar met twee ritzeges zat er van met af aan niet in. De hoogtestage van Californië zat nog in de benen en speelde Lucinda lange tijd parten. Dat gold ook voor haar trainingsgenote Anna van der Breggen. Beiden werden sterker deze ronde. Anna kon nog een podiumplek veroveren. Lucinda was zaterdag nog dicht bij dagsucces, maar dat bleef net buiten handbereik.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search