(Giro Rosa) Lucinda vindt weer goede benen in tijdrit

De hotseat in tijdritten is niet bepaald een bekende plek voor Lucinda. Ze kan een tijdrit goed aan, maar is geen specialiste en start meestal tussen de toppers. Maar vrijdag mocht ze in de 21,9 kilometer lange individuele tijdrit van de Giro Rosa in het eerste deel van het schema op het startblok. Ze reed vervolgens een prima tijdrit en belandde voor een tijdje op de hotseat. Ze werd zeventiende. Ploeggenote Anna van der Breggen miste op vier tellen ritwinst. Evelyn Stevens won opnieuw.

Het was de afgelopen twee dagen zwart brood eten voor Lucinda, maar vrijdag kon ze zich eindelijk weer eens uitleven. “Wel lekker om in eigen tempo omhoog te gaan en vervolgens lekker naar beneden te knallen. Zo kom je ook nog eens in de hotseat. Geen slechte dag”, vond ze zelf.

De ronde duurt nu nog twee dagen. Het Rabo Liv Team heeft nog iets te verdedigen. Anna van der Breggen klom door haar goede tijdrit naar het podium. Ze staat nu derde. Kasia Niewiadoma, die zevende werd, heeft de jongerentrui in haar bezit. Zaterdag volgt een vrij vlakke rit. Zondag zit er in de slotetappe nog een lastige klim.

[retweet]