(Giro Rosa) Lucinda trekt opgaande lijn door, zesde in massasprint

Lucinda zoekt al een tijdje naar haar vorm en maandag leek die speurtocht resultaat op te leveren. Ze had goede benen in de derde etappe van de Giro Rosa. Voor de eerste keer mengde ze zich in de massasprint. Dat leverde een zesde plaats op en goede moraal. “Een zo goed als vlakke etappe. Niet onprettig, maar vooral eindelijk betere benen. Een fijne bijkomstigheid”, meldde ze zelf. Chloe Hosking won en in het klassement veranderde niets.

De etappe had niet zoveel om het lijf, maar dat maakte hem volgens ploegleider Koos Moerenhout juist zo verraderlijk. “Het was toch nog wel hectisch met veel valpartijen tot gevolg. Gelukkig waren wij daar niet bij betrokken”, aldus Koos.

Lucinda mocht samen met Thalita de Jong haar kans gaan in de massasprint. Dat deed ze dan ook voluit. Tussen de specialisten ging dat ook heel redelijk. “Gezien de hectiek was het gevaar om ingesloten te raken heel groot. Maar ik kon precies op tijd van voren komen en toen naar een zesde plek. Blij met vertrouwen dat ik kreeg.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search