(Giro Rosa) Lucinda op verjaardag niet ontevreden

De tweede dag van de Giro Rosa heeft al aardige verschillen opgeleverd in het klassement. Uit de ploeg van Lucinda hield Kasia Niewiadoma vooraan stand. Ze werd vierde in de daguitslag en klom naar de tweede plek in het algemeen klassement. Anna van der Breggen viel weg uit de top van het klassement. Giorgia Bronzini won de etappe. Megan Guarnier is de nieuwe leidster. Lucinda deed op haar verjaardag haar werk in de finale en liet het daarna lopen. Er komen nog meer dagen.

De eerste rit in lijn kende een lange relatief vlakke aanloop, maar een pittige finale met een paar steile klimmetjes. Op de zwaarste, anderhalve kilometer lang en achttien kilometer van de finish, barstte de koers open. Vier toppers reden weg, onder wie Kasia Niewiadoma. Later kwamen er nog zes rensters bij en viel er weer een af. De negen reden naar de meet en erachter versplinterde het peloton. Lucinda belandde in de vierde groep, maar dat ervoer ze zelf niet als een ramp.

Haar doelstellingen in de ronde zijn anders dan vorig jaar. De grote vorm is er nog niet. Ze is duidelijk de wegkapitein van de ploeg en stelt zich volledig in dienst van de kopvrouwen Kasia Niewiadoma en Anna van der Breggen. Ook zaterdag.

“Mijn taak was om in de aanloop van de klim van voor tempo te houden. Zodat het op de technische beklimming wat makkelijker zou zijn om vooraan stand te houden en voor anderen om door te schuiven. Met Anna en Kasia zat ik goed van voor, maar ik kwam er niet echt aan toe om tempo te maken. Dat lag al heel hoog door Lizzie Armistead”, bekende Lucinda. “Maar ik heb toch een goed gevoel en ook iets kunnen doen voor de ploeg.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search