(Giro Rosa) Lucinda bevestigt groeiende vorm met vijfde plaats

Vrijdag bleek in de individuele tijdrit, dat het met Lucinda na de zware bergetappes weer wat beter ging. Zaterdag trok ze de opgaande lijn door met een goed optreden in de voorlaatste etappe, die vele malen lastige bleek te zijn dan vooraf werd gedacht. Ondanks de verstikkende hitte (+35 graden), het hoge tempo en een toch lastige heuvelzone kwam het tot een massasprint. Girorgia Bronzini won en Lucinda sprintte naar de vijfde plek. In het klassement veranderde niks.

“Het is hier elke dag overleven. Wat een snelheden weer en dan ook weer zo’n gemene heuvelzone”, blikte Lucinda terug. Ze was blij met het vertrouwen van de ploeg. “Ze hebben me een hart onder de riem gestoken. Dat ik er in moest geloven en dat deze finale iets voor mij kon zijn. Iedereen heeft me vervolgens goed geholpen met een mooie vijfde plek als resultaat. Al wil je natuurlijk altijd meer.”

Zondag volgt alweer de laatste dag. Een lastige slotrit met een klim van vijf kilometer in de finale. De ploeg van Lucinda verdedigt de jongerentrui van Kasia Niewiadoma en de derde plaats in het algemeen klassement van Anna van der Breggen. Maar ploegleider Koos Moernhout hoopt ook op de bekroning van een toch goede ronde van zijn team met ritwinst.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search