(Giro Rosa) Loodzware rit over Mortirolo

Lucinda maakte zich vooraf aan de Koninginnenrit van de Giro Rosa over de Mortirolo al weinig illusies en dat kwam ook uit. Ze kon op de flanken van de legendarische beklimming niet mee met de besten. Lucinda drong niet verder aan en reed op eigen tempo naar de finish. De Amerikaanse Mara Abbott maakte haar faam als beste klimster van het peloton helemaal waar. Ze soleerde naar een knappe zege en de roze trui. Anna van der Breggen werd zesde op ruim anderhalve minuut.

“Een vreselijke klim”, vond Lucinda, die nochtans prima herinneringen heeft aan de Italiaanse reus. In 2011 werd ze knap tweede in de Giro-etappe over de Mortirolo. “Maar vandaag moesten we wel aan de zwaarste kant omhoog. Dat scheelt toch even een stukje.”

Mara Abbott zorgde voor spektakel op de beklimming. Ze reed weg van de andere favorieten, bij wie Anna van der Breggen nog goed stand hield. Anna verloor anderhalve minuut op Abbott en een minuut op een aantal andere concurrentes. Het podium bleef daardoor binnen handbereik. Dat lijkt wel ver weg voor Kasia Niewiadoma die bijna viereneenhalve minuut verspeelde.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search