(Giro Rosa) Hectische etappe, team doet goede zaken

Eigen succes zit er voorlopig niet in voor Lucinda in de Giro Rosa. De benen zijn niet zo goed als vorig jaar. Maar ze schikt zich in haar dienende rol en deed dat zondag ook met verve. Dat leverde een podiumplek op voor kopvrouw Kasia Niewiadoma. De Poolse naderde bovendien de roze trui tot op slechts twee tellen. Evelyn Steven won de rit en veroverde de leiderstrui. Lucinda liet het na het gedane werk in de finale lopen en ze eindigde in de middenmoot.

Het was een hectische dag, maar de organisatie van de Raboploeg was goed. Men liet zich niet verrassen. In de finale was de taak van Lucinda opnieuw om Kasia en Anna van der Breggen goed naar voren te loodsen voor de laatste twee beklimmingen. Dat deed ze prima. De twee kopvrouwen konden in een goede positie aan de beslissende fase beginnen en ze lieten zich daar ook niet meer verrassen.

Kasia sprintte nog mee om de dagprijzen, maar ze moest het nipt afleggen tegen Stevens en Elisa Long Borghini. Ze versterkte wel haar jongerentrui, staat nu tweede in het algemeen klassement, tweede in het puntenklassement en derde in het bergklassement. Lucinda zocht in de finale naar het goede ritme en ze vond voldoening in haar werk. “Ik heb Kasia en Anna nog goed af kunnen zetten voor de slotklim. Daarna zakte ik er zelf doorheen”, aldus Lucinda.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search