(Giro Rosa) Geen flitsend begin van Lucinda wel van de ploeg

In 2015 kende Lucinda een droomstart van de Giro Rosa. Ze werd nipt tweede in de proloog en dat was een voorbode van een ijzersterke ronde met twee ritzeges van haarzelf en de eindzege van de ploeg (Anna van der Breggen). Vrijdag ging het weer heel goed met de ploeg. Thalita de Jong werd op minder dan een seconde van de Canadese Lea Kirchmann tweede en Anna van der Breggen derde. Maar met Lucinda was het iets minder. Ze werd zestiende. Nog altijd acceptabel, maar ze had er zelf meer van gehoopt.

“Geen droomstart zoals vorig jaar, maar mijn doelen liggen gezien de vorm dit keer ook wel anders. Zaterdag zal direct een lastige dag worden. Uiteraard had ik gehoopt weer echt fit te zijn, maar dat is helaas niet gelukt. Dus hoop ik deze dagen weer beter te gaan rijden.”

De moraal binnen de ploeg is na de eerste dag in elk geval wel goed en wellicht kan Lucinda zich daar aan optrekken. De verschillen zijn nog klein, maar Anna van der Breggen en Kasia Niewiadoma deden goede zaken ten opzichte van een aantal klassementsrensters. Zo verloor tweevoudig eindwinnares Mara Abbott liefst 24 seconden op Anna van der Breggen.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search