(Giro) Rabo Liv vervolgt succesreeks, goede dag Lucinda

brand_giro_0707Het Rabo Liv Team is maandag in de Giro Rosa weer verder gegaan met waar het na zaterdag even mee stopte, met winnen. Annemiek van Vleuten was de beste in de eerste bergetappe. Ze reed n de laatste drie kilometer weg uit een groep van vijf, die was overgebleven uit een kopgroep van vijftien. Annemiek kwam solo aan. Marianne Vos won de sprint van de groep der favorieten op 21 seconden, werd daarmee vijfde en ze behield de leiding. Lucinda had een goede dag. Ze werkte op de slotklim hard om Anna van der Breggen vooraan te brengen en te houden. In de laatste kilometer drong Lucinda niet meer aan.

In het begin van de etappe voelde Lucinda al dat ze goede benen had. Ze probeerde dan ook mee te zitten, maar dat lukte helaas niet. Annemiek van Vleuten had even later wel succes. Ze belandde in een kopgroep van vijftien rensters. In de laatste dertig kilometer zetten andere rensters uit de kopgroep Annemiek als bewaakster van het roze onder druk, maar ze gaf geen krimp. In de finale maakte ze de klus op indrukwekkende wijze af.

Lucinda zat in de achtervolgende groep met alle grote klassementsrensters. Lucinda: “Ik reed zoveel mogelijk attent voorin. Het ging lekker. Op de klimmen liep het ook goed. Ik had prima benen vandaag. Richting de finale heb ik Anna geholpen van voor te zitten. Toen dat goed zat, heb ik het in  de laatste kilometer laten lopen. Ik deed toch niet mee voor de prijzen. Er komen bovendien nog genoeg dagen. Het leek mij niet nodig meer nog heel diep te gaan.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search