(Giro) Poging voor sprintzege Team Sunweb lukt niet

Het kan niet elke dag feest zijn, toch had Lucinda na de Giro-etappe van zaterdag een goed gevoel. Ze verteerde de zware inspanningen van vrijdag goed. Dat was helaas geen garantie voor nieuw succes. Een massasprint was onvermijdelijk en net als bij eerdere gelegenheden deze ronde probeerde Team Sunweb de Amerikaanse sprintster Coryn Rivera te lanceren. Dat ging ondanks een aanvankelijk soepel samenwerkend treintje niet helemaal goed. De Italiaanse Marta Bastianelli won, Rivera werd vijfde. Lucinda behield de vijfde plek in het klassement.

De etappe begon met een paar lange beklimmingen van rond de 5%. Het peloton dunde daar flink uit, maar Team Sunweb bleef met vijf rensters in de eerste groep vertegenwoordigd. Na de beklimmingen kwamen er meerdere aanvallen. Team Sunweb zorgde mede voor de controle en dat liep eigenlijk goed. Met nog 35 kilometer voor de boeg kwam er een kopgroep van drie maar die was goed te controleren.

Uiteindelijk was een massasprint onvermijdelijk. Team Sunweb formeerde een treintje met Lucinda aan het hoofd en Coryn Rivera als beschermde afmaker. “In de laatste kilometers zaten we goed bij elkaar en konden we richting de slotkilometer op een oplopend stukje de leiding pakken”, meldde Lucinda. “Helaas konden we niet hard genoeg omhoog knallen om het op een lint te krijgen en Coryn verloor mijn wiel. Ze had het gevoel dat ze het goede wiel van een andere sprintster te pakken had, maar het lukte gewoon niet.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search