(Giro) Pittige 2e dag maar Raboploeg slaat weer toe

brand_giro_0705Ook op de tweede dag van de Giro Rosa heeft de Raboploeg keihard toegeslagen. Marianne Vos won de etappe en nam de leiderstrui over van ploeggenote Annemiek van Vleuten. Lucinda moest flink aan de bak in de controle voor de ploeg, maar ze deed dat goed. De eerste echte etappe werd verreden op een ronde van acht kilometer met een steile beklimming aan het begin. Het peloton kreeg twaalf rondes voor de kiezen.

Lucinda noemde de wedstrijd na de finish ‘een pittig klim-criterium’.  De beklimming op het verder ook golvende parcours was zeker selectief. Marianne Vos gebruikte de een kilometer lange klim ook in de laatste ronde voor een verschrikkelijke tempoversnelling waarbij alleen Pauline Ferrand Prevot en de Italiaanse Elisa Longo Borghini konden volgen. Met zijn drieën liepen ze in de finale nog stevig uit, waardoor de verschillen tussen de drie klassementsrensters en de concurrentie al aardig opliepen.

Ook voor Lucinda was de beklimming een vervelende. “Ik heb hem steeds in mijn eigen tempo gedaan en iedere keer kon ik in de afdaling weer terugkeren. Tot en met de voorlaatste ronde. Daarna lukte het niet meer. Maar goed. als ploeg doen we het hier hartstikke goed en daarvoor zijn we gekomen.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search