(Giro) ‘Onwijs blij met tweede plaats in ploegentijdrit’

De ploeg van Lucinda, Team Sunweb, is vrijdag onverwacht goed begonnen aan de Giro Roza. Het team hoefde in de openende ploegentijdrit van 11,5 kilometer alleen het favoriete Boels-Dolmans voorrang te verlenen. Lucinda en haar ploeggenoten verloren slechts zestien tellen op de regerend wereldkampioen. Een betere prestatie dan verwacht en zelfs dan gedroomd.

“Hier zijn we onwijs blij mee en dit hadden we ook niet direct verwacht”, reageerde Lucinda dan ook. Het was bijna tien kilometer rechttoe rechtaan. Tegen de wind in. Pas in de finale werd het wat bochtiger. “Iedereen in de ploeg was sterk en we konden een goed steady tempo vasthouden.”

In de finale werd er nog even een flinke snok aan gegeven. Lucinda: “Rozanne en Molley deden aan het einde nog een laatste goede beurt, waarna met de rest van het team volle bak het centrum van Grado in knalden. Met een super tweede plek als resultaat. Keitrots op.” Lucinda kwam als eerste van haar team over de streep. Ze start daarom morgen in de paarse trui van het ploegenklassement.

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search