(Giro) Nog twee ritten maar uitzichten zijn goed

brand_bira_0614De ploeg van Lucinda heeft vrijdag opnieuw succes geboekt in de Giro Rosa. Marianne Vos bezorgde met haar vierde ritoverwinning de ploeg al de zesde dagzege. Vos won de sprint van een grote groep, die in een hectische finale van het peloton was overgebleven. Ze klopte Giorgia Bronzini. Met Pauline Ferrand Prevot (4e), Anna van der Breggen (6e) en Annemiek van Vleuten (7e) eindigden vier rensters van Rabo Liv bij de eerste zeven. Lucinda moest in de laatste vier kilometer nog stevig aan de bak om een ontsnapping onschadelijk te maken, daardoor kon ze net niet vooraan meer aanhaken.

Twee dagen voor het einde van deze voor Rabo Liv tot nu toe ongekende Giro voelde Lucinda zich opnieuw goed. De rit begon aan de voet van een pittige beklimming, maar tot twee kilometer onder de top kon Lucinda vooraan stand houden. In de afdaling keerde ze weer terug in de punt van de koers. “Daarna moest ik meespringen met diverse uitlooppogingen. Vervolgens viel het toch stil en hoefde ik niet zoveel meer te doen.”

De Raboploeg kon collectief energie sparen toen Annemiek van Vleuten mee glipte met een ontsnapping en zij de best geklasseerde renster in de kopgroep bleek te zijn. Andere ploegen moesten vervolgens de verhoudingen glad strijden en de Rabo’s konden in de wachtkamer. Nadat de groep Van Vleuten was ingerekend, werd het in de finale nogmaals hectisch. Een groepje glipte weg. “Toen moest ik nog even flik aanzetten”, meldde Lucinda. “Daardoor zat ik er bij de sprint niet meer bij.” Zondag eindigt de etappe op het dak van deze ronde, meer dan 1200 meter hoog.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search