(Giro) ‘Niet de superbenen voor een hele goede tijdrit’

Lucinda keek vol vertrouwen vooruit naar de individuele tijdrit van dinsdag. Een korte maar loodzware etappe tegen de klok. Vol met steile klimmetjes, waarvan een tot zelfs 30%. Het was ook net teveel voor haar. De gehoopte top tien bleef buiten bereik. Ze werd 15e. Annemiek van Vleuten nam dik revanche voor haar fout van maandag en won met overmacht. Anna van der Breggen behield de leiding. Lucinda’s ploegmaat Floortje Mackaij is nog steeds de beste jongere.

“Al met al geen slechte tijdrit, maar zeker ook geen goede. Hiervoor had ik superbenen nodig en die had ik vandaag overduidelijk niet”, reageerde Lucinda na de moordende rit. De eerste kilometers waren nog glooiend, maar al snel volgde een heel steil stuk. Lucinda: “Het eerste gedeelte van die klim ging het nog goed, maar het tweede deel moest ik echt heel diep gaan. Daardoor lukte het niet op het volgende meer licht oplopende stuk mijn ritme terug te vinden.”

Ze probeerde rustig te blijven en dook vol de afdaling in. Daarna volgde weer een glooiend stuk waarop ze haar ritme probeerde te pakken om het laatste steile stuk richting de finish tempo te kunnen vasthouden. Aan het begin van de klim wisselde ze haar tijdritfiets in voor een gewone. “Maar het was toch nog een enorm gevecht om boven te komen.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search