(Giro) Lucinda komt goed door proloog

lucinda_tijdritDe Giro Rosa is vrijdagavond op sensationele wijze begonnen. Het Rabo Liv Team van Lucinda heerste in de proloog als nooit tevoren. Annemiek van Vleuten won op grandioze wijze. De eerste vier plaatsen werden allemaal bezet door Raborensters. Marianne Vos werd op een seconde tweede. Pauline Ferrand Prevot eindigde op de derde plaats en Anna van der Breggen werd vierde. Roxane Knetemann werd zesde en Lucinda sleepte als niet-specialist een keurige elfde plek op elf seconden van ploeggenote Annemiek uit het vuur.

Verbazingwekkend waren de gemiddelde snelheden die de rensters in de twee kilometer lange proloog op de basaltblokken neer legden. Annemiek van Vleuten en Marianne Vos gingen zelfs over de magische grens van vijftig kilometer per uur. Lucinda deed het ook niet onaardig met 47 kilometer per uur.

“Dat was niet slecht hè?”, riep Lucinda na haar race. “Twee kilometer is toch eigenlijk veel te kort voor mij. Ik verwachtte er niet veel van en misschien is het zo slecht nog niet om op die manier er in te gaan. Ik moest wat eerder, dus ik kon mooi mijn ervaringen met onze laatste vier renster doornemen. Misschien heeft het geholpen.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search