(Giro) Lucinda komt goed door eerste bergrit

De beslissende fase van de Giro Rosa is aangebroken. Woensdag stond de eerste etappe met een aankomst bergop op het programma. Weliswaar nog geen al te zware, 15 kilometer lang tegen gemiddeld 3%, maar Lucinda was content, dat ze er zonder kleerscheuren was doorgekomen. Bovendien won ploeggenote Pauline Ferrand Prevot. De Française kon de groep der favorieten net achter zich houden. Lucinda werd 7e, ze bleef vierde in het algemeen klassement en behield de puntentrui. Megan Guarnier bleef leidster en ze vergrootte een beetje haar voorsprong door boni’s.

Het tempo was in het begin van de rit moordend, dus ontsnappen was onmogelijk. Uiteindelijk lukte het een groep om in de aanloop van de slotklim weg te geraken, maar de aanvalsters werden nog voor de eerste stijgende kilometers teruggepakt. “Op de klim werd het tempo hoog gehouden. Toch waren er wel aanvallen. Pauline kon op een gegeven moment wegkomen. Ze hield net de groep op afstand. Een mooie zege. Ook leuk voor de ploeg”, vond Lucinda.

Ze vindt dat het nog steeds goed gaat met haar. De puntentrui zit vast om haar schouder en in het klassement staat ze nog altijd maar 19 seconden achter de leidster. Er komen nu een aantal zware dagen aan.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search