(Giro) Lucinda juicht letterlijk te vroeg in Jesi

brand_giro_bloemen_0707Bijna had Lucinda een etappezege te pakken in de Giro Rosa, maar letterlijk op de streep in Jesi ging het alsnog mis. Ze kwam juichend over de finish, omdat ze zelf in de veronderstelling verkeerde, dat een ultieme jump in de laatste 500 meter succesvol was. Het ging echter op het nippertje mis en het was aan een alerte reactie van Marianne Vos ter danken, dat de ritwinst wel binnen de ploeg bleef. Vos, die de versnelling van haar ploeggenote probeerde te verdedigen, kon nog net een jump van de Amerikaanse Shelley Olds pareren. Vos won met een banddikte vóór Olds. Lucinda werd daar kort achter derde.

“Een klassieke fout”, bekende Lucinda zelf. “Maar ook zonder handen in de lucht te steken, was het heel erg close geweest. Ik zag Marianne nog wel aankomen, maar Shelley Olds heb ik nooit gezien. Jammer, dat het net niet lukt. Al is het goed dat de overwinning in de ploeg blijft.”

Op de enige beklimming van belang, in de finale van de wedstrijd, kon Lucinda niet goed volgen. “Die klim lag mij niet echt. In de afdaling ben ik keihard naar voren gereden en dat lukte ook. Toen kregen we een technische laatste vijf kilometer en op 700 meter van de finish ging de weg oplopen. Daar versnelde Pauline. Als op 500 meter nam ik over. Op 350 meter lag een bochten combi die ook nog opliep. De laatste 300 meter was plan. Ik ging zo hard als ik kon, maar ik had al volledig volgelopen benen.”

De teleurstelling was snel weggeslikt. “Wie weet komt mijn kans nog. Tot nu toe voel ik me goed in deze Giro. De moraal is goed.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search