(Giro) Lucinda gangmaakster op slotbeklimming

brand_0706Met nog een dag voor de boeg in de Giro Rosa heeft het Rabo Liv Team de posities in het klassement nog kunnen versterken. Emma Pooley boekte op de hoogste col van de ronde, op 1400 meter hoogte, haar tweede ritzege. Het Rabo toptrio finishte niet zo ver achter de tengere Britse. Enige tegenvaller was dat Mara Abbott wat tijd terug pakte op Marianne Vos, maar daar stond tegenover dat Anna van der Breggen door een huzarenstukje op de col de top drie van het klassement binnen stormde. De Rabo’s staan nu een-twee-drie.

Lucinda reed goed in de Koninginnenrit. In de aanloop naar de slotbeklimming zorgde ze mede voor goede controle in het peloton en op het eerste deel van de hoogste col van de ronde voerde ze op kop van de groep der favorieten het commando. Dat deed ze zo lang ze kon. “Daarna koos ik voor eigen tempo. Ik kon vervolgens nog aanhaken bij een groepje. Het was een goede dag voor ons en ook voor mij. Ik voelde me goed.”

Zondag staat de laatste etappe op het programma. Die eindigt opnieuw bergop. Die slotklim is wel steil maar niet zo lang als de beklimming van vandaag. De moraal is goed in de ploeg. Mara Abbott kwam iets dichterbij in het klassement, maar de marge bedraagt nog altijd ruim twee minuten en dat lijkt op het eerste oog voldoende.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search