(Giro) Lucinda content over 10e plek in tijdrit

Opnieuw een prachtige dag in de Giro Rosa voor de ploeg van Lucinda. Kopvrouw Anna van der Breggen won de grote individuele tijdrit met een grote voorsprong op de concurrentie en ze nam daardoor de leiding over van de Amerikaanse Megan Guarnier. De eindzege lonkt intussen. Lucinda reed een goede tijdrit. Ze eindigde op de tiende plek. Een mooi resultaat in wat min of meer een klimtijdrit was.

Ze was er zelf ook over te spreken. “Ik ben niet te gek gestart. Op de beklimming halverwege heb ik ontzettend mijn best gedaan om een constant tempo te handhaven. Ik had steeds de voor mij gestarte Claudia Haussler in het zicht. Dat was een goed mikpunt en het heeft goed geholpen.”

In het deel na de vier kilometer lange beklimming naderde ze de Duitse steeds meer en uiteindelijk passeerde Lucinda haar ook. “Dat gaf natuurlijk een enorme boost. Uiteindelijk ben ik heel tevreden. Het was een goede tijdrit. Ik heb alles op de tijdritfiets gedaan en ik ben heel blij met die keuze. Het liep gewoon goed.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search