(Giro) Het is niet alle dagen feest, sprint mislukt

De dag na haar ritoverwinning in de Giro Rosa leek het er opnieuw goed uit te zien voor Lucinda. Een massasprint was onvermijdelijk en de laatste kilometer was vrij technisch met twee lastige bochten. Haar specialiteit. Het lukte dit keer echter niet, omdat ze in het wiel van leadout Pauline Ferrand Prevot ingesloten raakte. Vervolgens zat er niet meer in dan de achtste plek. Lucinda behield wel de puntentrui. De Italiaanse Annalisa Cucinotta won.

Opnieuw was het smoorheet met temperaturen tot 38 graden. Dat zijn omstandigheden waar Lucinda redelijk goed tegen kan, maar intussen heeft ze het na dagen achtereen tropische omstandigheden wel gehad. “Het is goed zo. Ik ben er nu wel klaar mee. Het is absoluut slopend. Gelukkig doen de airco’s in de hotelkamers het nog redelijk, dus slapen is vooralsnog geen probleem. Voor woensdag verwachten ze regen. Daar zijn we nu wel aan toe.”

De etappe was ondanks het simpel ogende profiel natuurlijk zwaar door de hitte en hectisch door het draaien en keren en de nervositeit in het peloton. Vier aanvalsters leken kans van slagen te maken, maar de sprintersploegen haalden de vluchters terug. De massasprint was onvermijdelijk. Lucinda werd door haar team gebracht en wereldkampioene Pauline Ferrand Prevot was een zeer luxe leadout.

Alles verliep volgens plan, maar het was andermaal hectisch in de punt van het peloton. “Pauline deed het echt geweldig”, bekende Lucinda. “Je moest echt inspanningen leveren om op je plekje te blijven. De een na laatste bocht was wel een rotbocht, maar daar kwamen wij goed uit. Direct daarna raakte ik ingesloten, waardoor ik de aansluiting met Pauline kwijt raakte. Toen moest ik al voor de eerste keer sprinten om weer vooraan te komen. Bij de echte sprint was ik vervolgens leeg. Jammer, maar ik pakte toch nog punten voor de trui.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search