(Giro) ‘Hard moeten werken maar het was het waard’

brand_giro_0709Het Rabo Liv Team heeft ook op de laatste dag van de Giro Rosa het initiatief genomen en vast gehouden. Ook Lucinda speelde een grote rol in de etappe, die zijn finale kende aan de boorden van het Comomeer en eindigde op een steile klim naar Madonna del Ghisallo. Emma Pooley won haar tweede etappe op rij en derde in totaal, maar het belangrijkste was dat de topklasseringen van Marianne Vos (1e), Pauline Ferrand Prevot (2e) en Anna van der Breggen (3e) niet meer in gevaar kwamen. Het is de derde keer, dat Marianne Vos de grootste en zwaarste etappekoers in het vrouwencircuit op haar naam schrijft.

De ploeg koos voor een bijzonder strategie om de laatste grote concurrente voor het klassement, de Amerikaanse Mara Abbott, min of meer buitenspel te zetten en daar speelde ook Lucinda een rol in. “Ik moest met Rox en Iris volle bak langs het Como-meer. We wilden daarmee voorkomen dat de ploeg van Abbott haar goed kon lanceren voor de slotklim”, meldde Lucinda na afloop. “Ik was volledig verrot voor de klim begon. We hebben hard moeten werken, maar het was het waard.”

De tactiek slaagde immers prima. Abbott moest zelfs alle zeilen bijzetten om op de beklimming weer vooraan te geraken, waar de andere Rabotoppers het commando voerden. Later raakte Abbott zelfs in de problemen, waarna het volledige Rabopodium een feit was. Lucinda reed op de achtergrond op eigen tempo omhoog. Lucinda: “Ik ben samen met Rox omhoog gereden. We hebben elkaar er door gesleept. Iin de laatste twee kilometer hoorden we dat het gelukt was en dat gaf een heel mooi gevoel.”

Ze sloot de Giro dus met een lach af al had ze persoonlijk meer willen bereiken. “Ik had graag een dag in de kopgroep gezeten dat is er helaas niet van gekomen. Dat vond ik soms best lastig, maar het was het uiteindelijk wel waard.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search