Gent-Wevelgem: Tank leeg in slotkilometer

Lucinda was ook in de vierde WorldTour-wedstrijd van het seizoen, Gent-Wevelgem, erg actief. Samen met ploeggenotes Floortje Mackaij en Ellen van Dijk zorgde ze in de finale voor veel commotie met talrijke versnellingen. Helaas bleek het erg lastig de groep uit te dunnen. Een massasprint was onvermijdelijk. Lucinda moest daarin als laatste de sprintster van Team Sunweb, Coryn Rivera, gangmaken, maar dat lukte in de slotmeters niet. Lotta Lepistö won. Rivera werd derde. Lucinda 29e.

Gent-Wevelgem is aan prachtige koers, met venijnige Vlaamse heuvels en kasseienstroken. Toch bleek het zondag superlastig verschillen te maken. “Vooral omdat de wind vanaf de laatste klim van de Kemmelberg te vaak en te veel van voren stond”, analyseerde Lucinda.

“We probeerden om de koers op de Kemmelberg en de Monteberg hard te maken, maar dat was niet voldoende. Vervolgens hebben Floortje, Ellen en ik continue aangevallen en meegesprongen, maar vooral door de windrichting was er geen beginnen aan.”

Dus werd het een voorbereiding op een massasprint. Lucinda: “We reden een perfecte trein voor Coryn. Floortje deed een super beurt, toen Ellen tot 400 meter onwijs hard, maar helaas lukte het mij toen niet meer te versnellen, waardoor Coryn al moest komen en dat was te vroeg. Baal er onwijs van! Maar desondanks nog wel derde plek voor Coryn.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search