Geen superdag Lucinda in Namen

Lucinda heeft zondag geen vooraanstaande rol kunnen spelen in de zesde Wereldbekerveldrit van het seizoen, in Namen. Ze kende geen goede start en toen ze eenmaal op gang was gekomen, liep haar ketting eraf. Daardoor belandde ze in de achterhoede. Meer dan de negende plaats was niet meer haalbaar. Ze was daarmee wel de beste Nederlandse. De pas 20-jarige Britse Evie Richards verraste de geroutineerde concurrentie met winst.

“Ik had in de eerste ronde wel wat haperingen, maar ze waren niet noemenswaardig. Het zag er aanvankelijk niet hopeloos uit. Ik reed bijvoorbeeld nog enige tijd samen met Richards, die later toch won”, vertelde Lucinda na de finish. Het werd pas problematisch na een fietswissel. Kort daarna liep bij een afdaling haar ketting eraf. Lucinda: “Het kostte best veel tijd om hem er weer op te leggen en toen ik weer op de fiets zat, reed ik in twintigste positie.”

Vervolgens duurde het een halve ronde voor ze haar ritme weer te pakken had, maar toen was het nog maar twee rondes tot de finish en dat bleek te kort om nog in de buurt van het podium te komen. “Het ging daarna wel weer goed en ik ging er nog een hoop voorbij. Over de laatste ronde ben ik bijvoorbeeld zeker tevreden. Het liep goed, maar botte pech heeft mij uit de wedstrijd gegooid.”

Foto Cor Vos

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search