Geen succes in Drenthse Acht

De ploeg van Lucinda heeft donderdag geen succes kunnen boeken in de eerste van drie koersen in Drenthe, de Drenthse Acht van Westerveld. Rabo Liv mist halverwege de wedstrijd de slag toen acht rensters van zeven verschillende ploegen aan de haal gingen. De acht, onder wie voormalig ploeggenote Annemiek van Vleuten en tweevoudig wereldkampioene Giorgia Bronzini, bleven de rest van de koers uit de greep van het peloton. Bronzini won de sprint. Lucinda was op 1:45 als dertiende de beste Raborenster.

Een teleurstellend resultaat voor de ploeg, maar ploegleider Koos Moerenhout tilde er niet al te zwaar aan. “Onze focus ligt toch op zaterdag in de Ronde van Drenthe. Het resultaat vandaag is was minder, maar dat doet geen afbreuk aan ons goede gevoel over de start van dit seizoen. De ploeg heeft meer aansluiting dan vorig seizoen”, vond Moerenhout.

Lucinda vond het ook jammer, dat de ploeg de slag had gemist. “Want er waren veel ploegen vertegenwoordigd. Een kansrijke aanval dus. Maar het was niet aan ons om zonder sprinter het gat dicht te rijden. Ik gokte erop dat Boels Dolmans het zou gaan doen. Dat gebeurde ook, maar toen we tot op tien seconden waren gekomen, stopte Boels met tempo maken. Dat moment van stil vallen, hadden we wellicht moeten benutten om de oversteek te maken. Ik denk toch een gemiste kans om mee te zitten.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search