Geen herhaling voor Lucinda in Omloop Nieuwsblad

Een nieuwe topklassering in de Omloop Het Nieuwsblad, openingswedstrijd van het wegseizoen, zat er dit keer in tegenstelling tot in 2017 niet in voor Lucinda. Toen kwam ze in blakende vorm uit het veldritseizoen en won ze meteen de allereerste klassieker van het jaar. Dat lukte nu niet, maar dat verwachtte ze vooraf ook helemaal niet. Met name de voorbereiding haperde en in dat licht bezien, viel het eigenlijk nog wel mee. Ze kon bijna tot aan de streep de sprinter van Team Sunweb, Coryn Rivera, bijstand verlenen. Dat leidde niet tot topsucces, Coryn werd vijfde, maar toch nog wel tot enige voldoening. De Deense Christina Siggaard won de wedstrijd.

Lucinda: “De kop is er weer af van het wegseizoen. Een vernieuwd parcours met veel wind op kop, wat niet erg ideaal was voor het koersverloop om een echt harde wedstrijd te hebben.” Het bleef dus eigenlijk allemaal bij elkaar en een massasprint viel eigenlijk niet te voorkomen. Daarin wilde ploeg van Lucinda, Team Sunweb, de rappe Amerikaanse Coryn Rivera lanceren. Lucinda was niet ontevreden over de bijstand die ze kon verlenen. Al had ze natuurlijk veel meer gewild.

“Mijn laatste voorbereidingsweken waren verre van ideaal, waardoor ik niet net als vorig jaar mijn vorm van de cross mee heb kunnen nemen naar de het begin van het wegseizoen. Maar ondanks dat ben ik wel tevreden over mijn rol in de ploeg vandaag en wat ik voor het team heb kunnen betekenen. We misten nog wat scherpte en kwamen daardoor helaas wat te kort op de meet.”

Foto Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search