‘Gaaf dat we de Waalse Pijl winnen’

brand_lucinda_0323Het Rabo Liv Team, de ploeg van Lucinda, heeft woensdag op prachtige wijze via Pauline Ferrand Prevot de grote klassieker de Waalse Pijl gewonnen. De jonge Fran├žaise was op de Muur van Huy een bonte verzameling wereldtoppers te snel af in de sprint. Marianne Vos, die haar eerste wegwedstrijd van het seizoen reed, werd zesde. Lucinda verrichte in het eerste driekwart deel van de koers veel werk en moest in de finale afhaken. Ze werd 35e.

Lucinda was enthousiast over de ontknoping, ook al was ze er zelf niet meer bij. “Wauw wat gaaf. En wat een zware dag”, reageerde ze na haar finish. Ze moest al vroeg aan de bak, want de ploeg had vooraf met team-manager Koos Moerenhout afgesproken, dat al halverwege de eerste van twee rondes met ieder zes beklimmingen, de concurrentie onder druk gezet zou worden. Het peloton brak ook. Lucinda belandde even in de tweede groep, maar keerde terug bij de toppers waarna een eerste peloton van ongeveer 35 rensters werd gevormd.

Vervolgens voelde Lucinda zich even als een jojo. Op de voorlaatste klim van de eerste ronde moest ze lossen, maar ze kwam weer terug. Daarna moest ze ook lossen op de Muur, maar weer keerde ze vooraan terug. De Raboploeg bleef in de voorste groep met vijf rensters de rest onder druk zetten. Lucinda plaatste ook een paar aanvallen, maar dat lukte uiteindelijk niet.

“Ik heb wel het gevoel, dat mijn aanvallen hebben bijgedragen aan het harder maken van de koers. Op de voorlaatste klim moest ik er weer af en daarna ben ik in mijn eigen tempo naar de top van de Muur gereden.” En lachend: “Ik heb vaak een solo als ik win, maar vandaag een lange solo naar de finish omdat ik gelost was.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search