Flitsende start Lucinda in Luxemburg

Met een vierde plaats in de pittige proloog is Lucinda vrijdagavond prima begonnen aan het Festival Elsy Jacobs, een driedaagse zware etappekoers door de Luxemburgse Ardennen. Ze gaf 11 seconden toe op haar winnende ploeggenote Anna van der Breggen, maar bleef wel een andere ploeggenote en wereldkampioene op de weg Pauline Ferrand Prevot, een erkend tijdrijdster, net voor. “Ik voelde me sterk. Gewoon een goede tijdrit”, meldde Lucinda na de kletsnatte start van de Luxemburgse ronde.

In het tweede deel van de tijdrit begon het immers te regenen en toen stond Lucinda aan de start. Ze vond zelf dat ze dat niet helemaal goed aanpakte. “Ik voelde me sterk, maar had het gevoel, dat ik iets te voorzichtig door de bochten ging. Daar was nog wel wat winst te maken. Maar toch tevreden.” En terecht, vierde in dit veld en op dit parcours is gewoon prima.

De tijdrit kende een heel pittig profiel. Direct uit de start ging het vijfhonderd meter omhoog tegen 9%. In het vervolg bleef het na een korte afdaling lastig. De pieken schommelden tussen de 275 en 350 meter. Zo gaat het ook de komende dagen. Zaterdag volgt een rit in en rond de startplaats van vrijdag en daarbij wordt onder meer tien keer het proloogparcours meegenomen. Een pittige ronde en Rabo Liv rijdt met vijf rensters. Geen bezwaar vindt ploegleider Koos Moerenhout. “Deze ploeg is zo goed. Dit kunnen ze zonder meer aan.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search