(EWT) Stilte voor de storm in 3e etappe

Daags voor de mogelijk beslissende dag in de Energiewacht Tour hielden de grote kanonnen zich koest. Een groep van zes voor het klassement ongevaarlijke rensters kreeg de ruimte. Onder hen Lucinda’s ploeggenote Moniek Tenniglo. Ze is geen begenadigd sprintster en werd dan ook vijfde. De Amerikaanse Allie Dragoo won. Chantal Blaak bleef in de leiderstrui. Lucinda verloor geen tijd.

“Een rustig dagje. Goed dat Moniek in de kopgroep zat. Dat maakte het voor ons nog iets gemakkelijker”, vond Lucinda na de etappe waarin de weersomstandigheden goed waren en er verder niet veel obstakels lagen. “Zaterdag wordt een pittig dagje”, keek ze alvast vooruit. In de ochtenduren staat een korte en dus vaak nerveuze rit in lijn op het programma. ’s Middags volgt een individuele tijdrit over 13,6 kilometer.

Ze begint als nummer vijf in het klassement, op twintig seconden van leidster Blaak. Lucinda is geen superspecialiste, maar op goede dagen kan ze fraaie uitslagen in ritten tegen de klok neerzetten. Tijdrittoppers als Ellen van Dijk en Lisa Brennauer staan voor Lucinda in het klassement en Annemiek van Vleuten een seconde achter haar. Het wordt in elk geval interessant en mogelijk spannend.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search