(EWT) Lucinda vijfde in laatste etappe

Na drie etappezeges en één eindoverwinningen in de vorige twee edities van de Energiewacht Tour moest Lucinda het dit jaar doen met ‘alleen’ ereplaatsen. Zondag werd ze vijfde in de laatste rit, die werd gewonnen door Kirsten Wild. In het eindklassement eindigde Lucinda op de zevende plaats. De overwinning van Kirsten Wild kwam niet meer in gevaar.

Lucinda heeft er op de laatste dag op het Duitse Waddeneiland Borkum nog alles aan gedaan, maar een succesje zat er niet meer in. Onderweg brak het peloton een keer. Daarbij zat wel de complete Raboploeg in de goede groep. Toch kwam er weer een hergroepering en daarna bood de goede controle van Boels-Dolmans geen kansen meer voor aanvallen.

De laatste kilometers waren bochtig en dan is Lucinda met haar technische vermogen in het voordeel. Met ondersteuning van Moniek Tenniglo en Roxane Knetemann probeerde ze het nog in de laatste bocht, maar die kon ze niet als eerste uitkomen. Meer dan de vijfde plek zat er niet meer in. Het was symptomatisch voor de hele ronde. Hard werken, goede bedoelingen, maar dit keer onvoldoende power om toe te slaan.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search